Тема: Виробництво харчових продуктів, напоїв в Україні (31.03.2020 р.)
Опрацюйте матеріал підручника параграфа 36, для закріплення перегляньте відео
Тема: Виробництво продуктів харчування
у світі (01.04.2020 р.)
Опрацюйте матеріал параграфа 37, для закріплення перегляньте відеопрезентацію.
1. Разом з батьками виконай дослідження, результати запишіть у зошит.
- З'ясуйте співвідношення вітчизняних та імпортних товарів споживчого кошика вашої родини. Запитайте у батьків про критерії вибору харчових продуктів.
- Разом з батьками розрахуйте кількість основних продуктів, які за нормами споживчого кошику ви маєте спожити за один день та порівняйте з реальною кількістю продуктів, які ви споживаєте.
Довідка. Споживчий кошик - цe набір товарів i послуг, нeобхідних для задоволення наших першочергових пoтреб y середньому за рік. З продуктів харчування до кошику працездатного українця входять хліб пшеничний (51,1 кг на рік), хліб житній (28 кг), борошно (7,9 кг), макаронні вироби (4 кг), понад 15 кг різних круп, картопля (93,7 кг), капуста (21,9 кг), помідори (21,9 кг) та інші овочі, зокрема квашені, консервовані та сезонні (понад 50 кг), фрукти (понад 60 кг), соки (55 л), цукор (23 кг), мед (1,1 кг), кондитерські вироби (6,1 кг), соняшникова олія (5,1 л), яйця (365 штук), молочні продукти (понад 200 кг), м'ясо та м'ясні продукти (понад 60 кг, включаючи 1,5 кг сала та стільки ж балику), риби трохи більше 20 кг, лише одна 100-грамова пачка чаю, какао (365 г), сіль (3,3 кг) та пакунок лаврового листа.
Немає коментарів:
Дописати коментар